Osaamista ja kokemuksia eri sovelluksista jaettiin aktiivisesti. Tässä esittelyssä Seesaw. |
AnswerGarden: Tekemämme sanapilvi kieltenopetuksen sähköisistä työkaluista löytyy kuvana alle upotettusta diasarjasta. Voit täydentää sanapilven sisältöä tästä linkistä.
Quizizz: Monivalintakysely mahdollistaa vastaamisen luokassa ja kotoa käsin. On opettajan valittavissa, saako nopeudesta lisäpisteitä vai ei. Vastausaikaa voi antaa jopa 15 minuuttia, joten kysymykset voi tehdä niin, että ne edellyttävät tiedonhankintaa netistä tai annetusta materiaalista. Pidempi aika ja se että kukin voi antaa vastaukset omassa tahdissa tukee myös hitaampia oppijoita ja monia erityisoppijoita. Viiden kysymyksen testi eurooppalaisista pääkaupungeista löytyy 13.3. asti tästä linkistä koodilla 493488.
TYÖPAJA: Sähköiset kyselytyökalut
- Quizizz
- Kahoot: Quiz ja Jumble ovat tietokilpailuita, Discussion (yksi kysymys) ja Survey (useita kysymyksiä) ovat monivalintakyselyitä, missä ei ole oikeaa vastausta. Blind Kahoot tehdään Quiz-kyselynä.
- Quizlet
- Socrative
- Esimerkkejä ja ohjediat sähköisiin koetyökaluihin (3. diasta näet, missä järjestyksessä sovellukset esitellään.)
TYÖPAJA: Digitarinat
- Dvolver (vain pc-kone)
- Zoobe (iOS, Android; Ice Age -hahmot ovat maksuttomia. Lisää ilmaisia saat käyttöösi katsomalla lyhyen mainosvideon.)
- Tellagami (iOS)
- Shadow Puppet Edu (iOS)
- Adobe Spark (pc, iOS; edellyttää kirjautumista; post sisältää kuvan ja tekstin, page on sähköinen julkaisu kuten O365:n Sway ja videolla teet kuva- ja videotarinoita, joihin voi lisätän oman selostuksen)
- Ohjeita edellä mainittuihin sovelluksiin: Digitarinat opetuksessa
- Esimerkkejä eri sovelluksilla tehdyistä tuotoksista
TYÖPAJA: Office 365 kieltenopetuksessa
Kirjaudu O365:een (esim. portal.office.com/home) ja tutustu johonkin itsellesi uuteen sovellukseen. Etsi työpajasta pari tai ryhmä, jonka kanssa tutustumista teet. Jakakaa osaamista, ideoita ja ajatuksia kieltenopetuksen ja arvioinnin näkökulmasta.
- OneDrive tiedostojen yhteiseen muokkaamiseen, vertaisarviointiin, opettajan palautteeseen ja videoiden jakamiseen. Kokeile jakamista vain tietylle henkilölle tai linkillä huoltajille.
- Luokan muistikirja (Class Notebook) kevyeksi oppimisympäristöksi. Mukana on aina kolme osiota: kaikille näkyvät open materiaalit, yhteistyöalue ja jokaisen oppijan oma muistikirja, joka näkyy myös opettajalle.
- OneNote tai luokan muistikirja mm. äänitiedostojen tallentamiseen.
- Sway sähköisten julkaisujen tekemiseen, yksin tai porukalla.
- Forms-tietovisat kokeisiin ja harjoituksiin, joista saa välittömän palautteen.
O365-ohjeita ja linkkejä