26.9.2011

Uusi opetusteknologia houkutteli yli sata vierasta


Avointen ovien päivässä perjantaina pääsi tutustumassa eVarikon monipuoliseen toimintaan. Laitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä eli OTE-hanke oli järjestänyt paikalle koekäyttöön uusinta opetusteknologiaa. Kokeiltavana oli neljä erimerkkistä kosketustaulua (Promethean, SmartBoard, Qomo ja CleverBoard) sekä yksi kosketuspöytä (kuvassa), jonka pelit saivat suuren suosion. Esillä oli myös mm. dokumenttikamera, missä oli pieni näyttö sekä erilaisia tabletteja.

Päivän aikana pääsi tutustumaan myös videoneuvottelujärjestelmä Adobe Connectin käyttöön, mitä hyödynnetään mm. Maakunnallisen verkkokurssitarjottimen kursseilla, Asiantuntijaverkossa ja Virta-hankkeessa. Esillä oli myös tiedonhankinnan opetus ja TOKI-verkkokirjasto sekä Epun mediareppu ja Tampereen kaupungin intra, oma wiki, Koppa ja Moodle.

PAOK esitteli Twitteriä, mikä tulee tänäkin vuonna olemaan käytössä vuosittaisessa Avoin oppimiskulttuuri -seminaarissa nimeltään Vetoa verkostoista 3.11. Twitterissä tunnuksilla #paokhanke ja #evarikko vinkataan jatkuvasti erilaisista tapahtumista ja TVT:n opetuskäytön hyvistä oivalluksista. Twitteriä voi seurata helposti luomalla itselleen tunnuksen osoitteessa http://twitter.com/ 140 merkin mittaisia viestejä voi lukea netissä olevalla sovelluksella, mutta asioiden seuraamista helpottaa, jos lataa verkosta maksuttoman TweetDeck-lukuohjelman. Älypuhelimiin on saatavilla sekä maksuttomia että maksullisia ohjelmia.

Nimensä eVarikko on saanut siitä, että toimimme aiemmin liikennelaitoksen varikon yläkerrassa. Juhannusviikolla muutimme sähkölaitoksen siipeen Ratinanrantaan (Voimakatu 17). Jos et päässyt paikalle viime perjantaina, uusin opetusteknologia on esillä myös perjantaina 30.9. klo 9-16, tervetuloa!

-    -    -
Bloggaus julkaistu alkuperin PAOK - Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelman blogissa: http://paokhanke.ning.com/