1.6.2022

Aikuisten perustaidot Oppija ikä kaikki -hankkeessa

Eilen päättyneen Oppija ikä kaikki -hankkeen keskiössä olivat heikot perustaidot omaavien aikuisten taitojen kehittäminen ja tukeminen. Perustaidoilla tarkoitettiin erityisesti luku-, numero- ja digitaitoja. Itse olin mukana TAMKin kautta, joka koordinoi ESR-hanketta. Muina toimijoina olivat Kiipulasäätiö, Tampereen aikuiskoulutussäätiö, Työtehoseura, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä ja Valo-valmennus ry. Lämmin kiitos kaikille aktiivisille hankekumppaneille!

Jokainen hanke on omanlaisensa. Me saimme aloittaa lähinä, mutta pääosa hankeajasta töitä tehtiin etänä, kukin omassa organisaatiossa - ja aina välillä verkossa tavaten. Toukokuun loppuseminaariin saimme taas kokoontua yhteen ja sen puheenvuorot ovat katsottavissa hankesivulla tiistaihin 7.6. asti. Oma roolini keskittyi monen muun hankkeen tavoin digipeda-teemojen kouluttamiseen ja ohjaamiseen sekä tiedottamiseen.

Materiaaleja ja kokemuksia aikuisten perustaitoihin liittyen on jaettu hankeblogiin erityisesti toukokuun aikana. Blogistamme löydät mm. erilaisia oppaita, pakopelejä ja kokemuksia osaamismerkeistä. Blogi löytyy osoitteesta blogs.tuni.fi/oppija ja sieltä pääset helposti selailemaan teemoja. Alla on muutama poiminta hankekollegojen kirjoituksista, uusimmat ylimpänä.  


Noin 20 seminaariosallistuja osallistuu vauhdikkaaseen taukojumppaan TAMKin käytävällä.
Hanne Honkoliini järjesti taukojumpan päätösseminaarissa. Hän on tehnyt perustaitoja tukevan taukoliikuntavihkon, johon voit tutustua hankeblogin kautta ja ladata sen itselle.