2.6.2019

Mobiilikesäkoulu: lisätty todellisuus opetuksessa ja hoivatyössä

" "
Riikka ja Matleena ovat yhtä hymyä lempiaiheensa
lisätyn todellisuuden äärellä.
Mobiilikesäkoulu järjestetään 6.-7.6. Mustialassa. Tapahtuman kymmenvuotistaivalta vietetään teemalla paluu tulevaisuuteen. Kesäkoulusssa otetaan mobiiliutta ja digitaalisuutta haltuun yhdessä ja toiminnallisesti.

Alle on koottu Riikka Marttisen ja Matleena Laakson Lisätty todellisuus opetuksessa ja hoivatyössä -toimintapisteessä tarvittavia sovelluksia ja materiaaleja linkkivinkkeineen. Kuten ennalta kerroin, tätä bloggausta on päivitetty vielä muutama päivä tapahtuman jälkeen.

Toimimme molemmat kouluttajina, minä pääosin opettajien täydennyskoulutuksen puolella, Riikka myös toimintaterapian puolella. Riikka ja hänen kollegansa Heidi Åkerlund ovat koonneet Terapiapsi-sivustolleen etenkin kuntoutukseen sopivia sovelluksia ja niiden käyttäjäkokemuksia.

Tapahtuma näkyy myös somessa tunnuksella #mkesakoulu ja Twitteristä löydät meidät nimillä @Rilimam ja @matleenalaakso.


Toimintapisteen kuvaus 


Kahdensan henkilöä on kokoontunut pitkän pirttipöydän ääreen keskustelemaan ja tutkimaan pöydällä olevia lisätyn todellisuuden esimerkkejä.
Toimintapiste käynnistyi lyhyellä johdannolla ennen sovellusten kokeilua.
Kuva: Riikka Marttinen
Lisätty todellisuus opetuksessa ja hoivatyössä -toimintapisteessä tutustutaan lisättyyn todellisuuteen ja sen mahdollisuuksiin opetuksessa ja hoivatyössä. Toimintapisteellä kokeillaan valmiita sisältöjä ja harjoitellaan sisältöjen luomista itse sekä ideoidaan mahdollisuuksia hyödyntää lisättyä todellisuutta omassa työssä. Osassa sovelluksia voidaan hyödyntää myös 360-sisältöjä ja virtuaalilaseja. Toimintapiste pidetään Grotenfelt-tilassa torstaina klo 13.50 ja perjantaina klo 9.30.


Kokeiltavia sovelluksia


Meitä on toimintapisteellä kaksi opasta ja voimme valita kokeiltavia sisältöjä teidän osallistujien toiveiden perusteella. Suosittelemme lataamaan etukäteen seuraavat maksuttomat sovellukset, jos ne ovat laitteeseesi saatavilla, mutta tuomme mukanamme myös muutaman iPadin, joista nämä löytyvät valmiina.
  • Google Expeditions (AndroidiOS) ja Android-laitteisiin myös Google Cardboard tai Googlen VR-palvelut. Mikäli laitteessasi ei ole ARCore /ARKit-ominaisuutta, kannattaa ladata myös Googlen ARCore (Android, iOS)
  • HP Reveal (AndroidiOS) - sovellus omien lisätyn todellisuuden sisältöjen luomiseen. Tällä hetkellä toimii vain mobiilisovellus. Monipuolisempi Studio on lakkautettu ja uusi versio siitä julkaistaan loppuvuodesta.
  • Joku Merge Cuben sovellusminiverse.io/cube (Android, iOS, osa maksullisia)
  • AR Makr (iOS)
  • Sky View Free (Android), Sky View Lite (iOS) tai vastaava tähtikarttasovellus
  • 3D paint (löytyy valmiiksi Win 10 -läppäreiltä)

Em. lisäksi voit halutessasi kokeilla toimintapisteellä mm. seuraavia sovelluksia. 
  • AR flashcards (AndroidiOS) - alakoulun englanninopetus 
  • ARMolVis (AndroidiOS) - katso arkipäivän esineiden molekyylirakennetta
  • Chromville: Visual Arts ja Barcy (Android, iOS)
  • Figment (Android, iOS) - erikoisuutena mahdollisuus luoda portaaleja 360-sisältöihin
  • Google-kääntäjä (AndroidiOS) - tekstin kääntäminen valokuvaamalla
  • Human Anatomy 4D-Mixed Reality (iOS) - ihmisen anatomiaa havainnollistava sovellus
  • QR-koodin lukija (etsi sovelluskaupasta hakusanalla QR tai QR reader)
  • Quiver - 3D Coloring App (AndroidiOS) tai Quiver Masks (Android, iOS) - väritä kuva ja se herää eloon, kuvissa mukana tehtäviä
  • Zappar - Kööpenhaminen kartta ja esimerkkejä uskonnon opetuksesta. Zapparilla tehtyjä sisältöjä oli esillä myös MUUNlainen ilmastonmuutos -toimintapisteellä. (AndroidiOS; sisältöjen katsominen maksutonta, sisällöntuottaminen maksullista) 


Bloggauksia ja muita linkkivinkkejä lisätystä todellisuudesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.