6.10.2022

AIXR 2022 ennen ITK-päättäjäisiä Areena-salissa

Tervetuloa ITK-konferenssin perjantain perinteiseen ohjelmanumeroon AIXR 2022 - Tekoäly, laajennettu todellisuus ja robotiikka osana oppimista. Paikkana on Areena-sali klo 13.15-14.00.  Ohjelmassa luvataan seuraavaa:
Jo perinteeksi muodostunut Heikki Mäenpään, Petri Lounaskorven, Antti Luoman sekä heidän asiantuntija- & tuotantoryhmiensä ajankohtaiskatsaus tekoälyn, laajennetun todellisuuden ja robotiikan kuulumisista ja näkymistä osana oppimista. Perjantai-iltapäivälle ennen konferenssin päättävää keynote-luentoa ajoittuvaan Areena-esitykseen päivitetään myös ITK-yhteisön Aulangolle mukanaan tuomia sisältöjä ja kokemuksia. Niiden avulla saadaan syntymään mielenkiintoinen ja yhdistävä tulevaisuuteen suuntaava "Virtuaaliperjantai"- kokonaisuus.

Tuoreimmat XR-vinkkini


Olen pienellä osuudella mukana virtuaaliperjantaissa. Katsotaan, mitä konferenssi tuo tullessaan, mutta todennäköisesti nostan esiin kuvan teemat eli yhden lisätyn todellisuuden eli AR- ja yhden VR/360-sovelluksen sekä loppuvuodesta julkaistavan pedagogisen materiaalin. 

Tekstissä mainittujen teemojen tiivistelmä kuvana.


Molemmat sovellukset korvaavat muutama vuosi sitten lakkautetut ja monien suuresti kaipaamat työkalut (Aurasma & Googlen Tour Creator ja Expeditions). Myös näillä uusilla luot helposti ja maksutta omia AR- ja VR-sisältöjä. Ne sopivat myös ensiaskeliksi XR:n maailmaan. Lue lisää alkusyksyn bloggauksista:
Kolmantena teemana kerron lyhyesti OPH:n Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmalle tekemästäni lisätyn todellisuuden materiaalista, joka katsoo teemaa etenkin perusopetuksen näkökulmasta. Se julkaistaan loppuvuodesta suomeksi ja myöhemmin myös ruotsiksi. Teemoina ovat mm. oppimisen edistäminen, osallistaminen, itsensä ilmaiseminen, vuorovaikutus ja tukea tarvitsevien oppiminen. Kyse on pedagogisesta materiaalista, mutta mukana on esimerkkejä ja linkkejä myös useisiin sovelluksiin.


Muut bloggaukseni ITK2022-konferenssista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.