17.4.2023

Haastatteluni Oppivan opettajan foorumilla

Oppivan opettajan foorumi on suomalais-brittiläinen sivusto, jonka taustalla ovat opettajat ja opettajien kouluttajat TAMKista ja Iso-Britanniasta. Jori Leskelä, Sisko Mällinen ja Steve Hall ovat vasta luoneet sivuston, joten sitä ei vielä paljoa ole mainostettu. Sivusto on luotu kiinnostuksesta jakaa ajatuksia ja halusta luoda opettajien ja koulutukseen kytkeytyvien ihmisten yhteisö, jossa filosofiana on olla "aina kiinnostunut oppimaan lisää, aina valmis kuuntelemaan, miten muut asioista ajattelevat". 

Jori kutsui minut alkuvuodesta haastateltavaksi kotistudioonsa ja pitkä keskustelu on leikattu kahdeksi videoksi. Ne löytyvät kohdasta henkilöhaastattelut (alkuosa 33 min ja loppuosa 15 min). Kaikkiin haastatteluihin voi jättää kommentteja ja kysymyksiä videochat Flipin (ent. Flipgrid) avulla. Työkalusta voit lukea lisää aiemmasta Flip-bloggauksestani.

Foorumilla on englanninkielinen sisarsivusto Learning Teacher Conversation -sivustoon. Tarkoitus ei ole kääntää sisältöjä kahdelle kielelle, vaan tehdä samantyylisiä juttuja kahden maan ja kahden kielen näkövinkkelistä. Sieltä löytyy mielenkiintoinen Brian Joycen elämänkertahaastattelu. Hän on pitkään asunut Suomessa ja olen itsekin aiemmassa työpaikassani päässyt hänen englannin tunneilleen. 
Ruudunkaappauskuva keskustelusta videolla.
Jori Leskelä ja minä keskustelemme opetuksesta.

Nämä haastattelut sopivat hyvin myös johdannoksi perjantain 21.4. klo 12 ITK-konferenssin esitykseeni, mistä julkaisen keskiviikkoiltana bloggauksen Opettajien webinaarikoulutukset. Tervetuloa kuulolle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.