30.8.2019

Aikuiskouluttaja digimaassa

Raatihuoneen iso sali on täynnä vieraita, takana näkyy Ahjolan orkesterin soittajia ja katossa roikkuu valtavan kokoinen kristallikruunu.
Vapaan sivistystyön päivien osallistujat kutsuttiin
Tampereen Raatihuoneelle cocktailtilaisuuteen.
Valtakunnalliset vapaan sivistystyön päivät ovat koonneet 300 henkeä Tampereelle teemalla Koulutus, työ ja tulevaisuus. Päivän mielenkiintoisista teemoista löytyy muistiinpanoja ja kommentteja ainakin Twitteristä tunnuksella #VSTpäivät2019. Alle on koottu perjantain työpajani linkkejä sekä diaesitys. Mukana myös muutama maksuton koulutusvinkki Kuopiossa, Tampereella tai muuallakin.

Aikuiskouluttaja digimaassa: animaatiot, kuvatarinat ja trendit

 • AnswerGarden opetusteknologian trendeistä (Yksi asia yhteen viestiin. Voit vastata monta kertaa, myös työpajan jälkeen.)
 • TextingStory (Android, iOS
 • Flipgrid (pcAndroidiOS) Voit katsoa julkisia alustoja ilman kirjautumista (esim. Digiosalliseksi-Flipgrid), mutta videon tallentaminen edellyttää tunnistautumista Googlen tai Microsoftin tunnuksilla. 
 • Biteable: Toimii selaimella kaikissa laitteissa. Maksutta voi luoda 10 animaatiota valmispohjista eli käytännössä lähinnä tekstiä muokkaamalla. Monipuolisempaan työskentelyyn esim. Powtoon, joka toimii vain  pc-koneella. 
 • Adobe Spark Video (pc, iOS). Kuvatarinoiden luomiseen ja videoeditointi lyhyistä videoklipeistä. 

   Päivittyviä ohjeita ja tuoreita bloggauksia


   Digikoulutusta mm. vapaan sivistystyön toimijoille

   • Kuopiossa Digipedagogiikan ajankohtaiskoulutus vapaalle sivistystyölle 3 op (21.10. alk.) Lue lisää ja ilmoittaudu.
   • Em. koulutukseen voidaan syksyn aikana lisätä rinnakkaisryhmä min. 15 henkilölle jossain muualla. Esim. yksi päivä tai kaksi iltapäivää. Koulutuksen webinaarit Twitteristä ja Bloggerista ovat yhteisiä Kuopion ryhmän kanssa ja ne voi katsoa myös tallenteina. Tule juttelemaan tai ota yhteyttä!
   • Kesäyliopistojen DiKATA-hankkeen koulutukset ovat pääosin verkossa. Minä vedän Twitteristä koulutuksen Tampereella ma 7.10. klo 16.30.

   Ei kommentteja:

   Lähetä kommentti

   Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.