16.5.2018

Opintori - jokapäiväinen digipedamme

Oulun yliopistolla järjestetään torstaina 17.5. klo 8.30-16 OpinTori-tapahtuma teemalla jokapäiväinen digipedamme. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan! 30 ensimmäiselle jaossa ämpäri, jossa pedagogista tukea!

Somessa tunnuksina ovat #opintori ja #korkeakoulupeda. Itse olen mukana kolmessa alla mainitussa osuudessa. Toin niiden materiaaleja tähän vielä tahtuman jälkeen.

Opetusteknologian trendit, haasteet ja teknologiat korkea-asteen opetuksessa 



Opetusteknologian trendit, haasteet ja teknologiat korkea asteen opetuksessa 17.5.18 from Matleena Laakso


Alle upotettuun AnswerGardeniin pääset myös tästä linkistä. Voit edelleen täydentää kuvaa. Oman AnswerGardenin luot helposti ja kirjautumatta osoitteessa answergarden.ch. Kirjoita otsikko, tee halutessasi muut valinnat ja valitse Create.


Kiitos Kopelle alla olevasta tviitistä ja sen videosta! Siinä näkyvä X-breikki on Liikkuvan koulun kehittämä idea. Muokattavan diapohjan löydät mm. tästä bloggauksesta. Koontia tapahtuman tviiteistä näet Followthehashtagin tältä sivulta.


Digipedademoja - tule oppimaan hyödyllisiä työvälineitä 


ThingLinkin interaktiiviset kuvat
  • Thinglinkillä voi luoda interaktiivisia kuvia, joihin upotat sisällöiksi tekstiä, mediaa tai linkkejä. Maksullisella versiolla voi lisätä sisältöjä myös videoihin (myös 360). Kuvia voi luoda selaimella tai mobiililaitteiden sovelluksella (Android, iOS), mutta niiden katsomiseen ei tarvita erillistä sovellusta tai kirjautumista.
  • Thinglink - tee itse interaktiivisia kuvia -diasarja (linkki päivitetty 16.2.20)
  • Uuden teknologian harjoittelusta hauskaa tekee se, jos sen voi yhdistää harrastuksiinsa. Tässä Thinglink-kuva perennapenkistäni (linkki päivitetty 16.2.20).
  • www.thinglink.com 

Virtuaaliset luokkaretket Google Expeditions -sovelluksella
  • Expeditionsin verkkosivu, missä linkit mobiilisovelluksiin (Android, iOS). Android-laitteille tarvitset myös Googlen VR-palvelut -sovelluksen. Jos haluat käyttää pahvisia tai muovisia VR-laseja, lataa sovellukset puhelimeesi. Muutoin voit käyttää myös tablettia. 
  • Sovelluksen avulla opettaja voi viedä ryhmän luokkaretkelle yli 200 kohteeseen. Tarvitaan vain ilmaiset sovellukset, mahdolliset VR-lasit (pahvisia saa alle kympillä) ja reititin vertaisverkon luomiseen.
  • Virtuaalilasien diasarjassa on muutama dia sovelluksesta (ks. myös Google Expeditions -bloggauslisätty 16.2.20).

Lisätyn todellisuuden HP Reveal (ent. Aurasma)
  • Lisätyn todellisuuden sovellus, minkä avulla voi luoda ja katsoa sisältöjä. Sisältöjä voi tehdä helposti ja nopeasti mobiilisovelluksella (Android, iOS) tai monipuolisemmin pc-koneen selaimella studiossa. Katsoaksesi Opintorin sisältöjä, tulee seurata kanavaa nimeltä Matleenan mobiilirata.
  • Lisätty todellisuus opetuksessa -diasarja (linkki päivitetty 16.2.20).
  • www.hpreveal.com



Hyvät ja huonot digipedauutiset 


  • Avoin kalamalja-keskustelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.