15.6.2013

Kesäkivaa tabletilla

Mitäs kivaa uutta, muttei niinkään hyödyllistä, tabletilla voisi kesällä tehdä? Alla muutamia itselleni viihdykkeeksi kelvanneita vaihtoehtoja. Kesälomasuunnitelmissa on kirjoittaa vielä oma bloggaus somen hyödyntämisestä matkailussa sekä toinen tableteista metsässä. Katsotaan jäävätkö suunnitelmiksi vain. Mutta jo tässä vaiheessa toivotan aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille lukijoille ja täydentäkää ihmeessä kommenttikenttään listaa parhaista tabletin loma-ajan sovelluksista!

Kaleidoskoopit
  • iPadissa on hauska Photo Booth -sovellus kuvien leikkimieliseen muokkaamiseen. Sen avulla voi tehdä mm. kaleidoskooppikuvia omista valokuvista. Mobiilikesäkoulututtuni Leena Koskimäki vinkkasi iPadille weavesilk.com -palvelusta, mikä toimii myös selaimella. Musiikki tuo siihen jännän lisäulottuvuuden.
  • Oheiset kuvat olen tehnyt Magic Kaleido-sovelluksella (Android) ja se on kokeilemistani ollut paras. 
  • Kuvien piirtely on hauskaa. Jos hyötyjä haluaa etsiä, niin ehkä jonkun esitteen, Twitter-seinän tai blogin taustakuvan tällä voisi tehdä.
Virtuaalimatkailu
  • iPadin Kartat-sovelluksen 3D-näkymä on käsittämättömän hieno niiltä osin kuin sinne on 3D-paikkoja ladattu. New Yorkissa en ole koskaan käynyt, mutta siellä on ollut jännä virtuaalisesti seikkailla. Oheinen kuvakoonti on tämän viikkoiselta Manhattanin matkaltani.
  • Myös Androidissa voi karttojen kautta kuljeskella pitkin maailmaa, mutta vastaavaa 3D-efektiä ei ole tarjolla. Ellei sitten paikkoja ole kuvattu sopivassa valossa, niin että varjot kertovat omaa tarinaansa :-) kuten oheisessa Tower Bridgen kuvassa. Google Mapsin kautta toki pääsee lähelle 3D-efektiä, mutta sen avulla pääsee vain Google-auton kuvaamille reiteille.
  • Eräs ilta esittelin Kartat-sovellusta sukulaiselleni ja hän totesi Milanon Duomoa tutkiessamme, että sen edustalla olevan torin kivikuvioista saisi hyvän tilkkutyömallin.
  • Tableteille löytyy monenlaisia kilpailuja, millä voi testata, miten osaa maailman kartalle sijoittaa maat tai kaupungit tai kuinka hyvin tuntee eri valtioiden liput (esim. Android: 50 States - Free, Flags Quiz, Poliittinen kartta).
  • Minne sinä olet aina halunnut matkustaa?
(Kirjallisuus)blogit
  • Kirjoja voi lukea paperilta tai tabletilta tai nautiskella niistä kuunnelmina. Jos innostut kirjavinkeistä tai haluat keskustella lukemistasi kirjoista, blogit tarjoavat siihen erinomaisen vaihtoehdon. Cision julkaisee säännöllisesti eri aihealueiden TOP 10 blogit -listauksia. Vuoden 2012 listalla on yli 10 alan blogilistauksia, joita kansainvälinen tarjonta laajentaa. Kiinnostaako askartelu, puutarhanhoito, retkeily vai rakentaminen? Heidän uusin kirjallisuusblogien listaus on vuodelta 2011 ja ainakin tuolloin suosituin oli Tommi Melenderin Antiaikalainen. Nykyisin monen kirjaston sivulle on mahdollista kirjoittaa arvosteluita (esim. Pirkanmaan PIKI-verkkokirjasto ja nuortenkirjallisuuteen keskittyvä Sivupiiri.fi).
  • Sosiaalinen media tarjoaa valtavasti työkaluja oman tekemisensä raportointiin. Aikanaan blogeihin tutustuessani kirjoitin kolmen vuoden ajan lyhyen blogikommentin jokaisesta lukemastani kirjasta (40 kpl). Ystäväni puolestaan innosti minut arvostelemaan katsomani elokuvat Movietron-palveluun. Kolmen vuoden aikana arvostelin 136 elokuvaa, muutama oli kyllä aiemmin katsomiani. Kummankaan palvelun käyttöä en ole enää jatkanut.
Pelit
  • Näistä kannattaa lukea muiden tekstejä, Google löytää niitä ja sovelluskaupatkin tarjoavat suosituksiaan. Tietokonepelit eivät minua juuri ole koskaan innostaneet. Kun hyvää, koukuttavaa peliä suositellaan, se pikemminkin karkoittaa minut, kuin houkuttelee. Hyviin lautapeleihin (mm. Carcassone, Master Mind) minusta kyllä saa kaverin.
  • Yli vuoden tabletin käyttäjänä olleena olen ollut koukussa vain kahteen peliin, varsin yksinkertaisia molemmat, toinen on pasianssi ja toinen Air Control -lennonohjauspeli.
Youtube
  • YouTube on paitsi maailman suosituin hakukone heti Googlen jälkeen, myös suomalaisten keskuudessa se verkkosivu missä useimmiten käydään, heti Googlen ja Facebookin jälkeen. Lapset ja nuoret ovat sen kyllä löytäneet, mutta meille oikeesti aikuisille se voi tuottaa monenlaisia uusia kivoja löytöjä, jos niitä vain keksii etsiä. 
  • Itse olen illan tai pari nautiskellut videoista liittyen mm. seuraaviin teemoihin: flash mobeihin (alla yksi suosikeistani), kalligrafiaan (siitäkin alla esimerkki) ja lisättyyn todellisuuteen (hakusanaksi Augmented Reality, AR, ks. aiempi bloggaukseni). Eilen löysin videoita liittyen nuoruuteni idoleihin. Kävin myös katsomassa miltä professori Balthazar näyttää, se oli lapsena yksi tv-suosikeistani, mutten ole huomannut sen tulleen uusintana omien lasten aikaan.
  • Mitä sinä harrastat? Mikä sinua kiinnostaa? Millaisesta huumorista pidät? Mitä tykkäät katsella, mutta tv ei näytä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.