29.3.2017

Jakamista freelancerina ja hanketyössä #jaa jotain

Tällä viikolla 27.-31.3. vietetään Suomessa viidettä kertaa Jaa jotain -viikkoa Open Education Weekin hengessä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni jakaa avoimesti verkossa jotain oppisisältöjään Creative Commons -lisensoituna.

Jaa jotain-blogista bit.ly/jaajotain2017 löytyvät kootusti somekanavat ja ohjeet jakamiseen. Siellä kerrotaan myös teemaviikon viidestä webinaarista. Alla minun tämän illan webinaarin tallenne ja diat. Teemaviikon muut webinaaritallenteet löydät tältä Suomen eOppimiskeskus ry:n YouTuben soittolistalta.

Teemaviikko näkyy somessa ja löytyy mm. Facebookista (teemaviikko 2017 & Jaa jotain-ryhmä) ja Twitteristä tunnuksella #jaajotain. Vuodesta 2014 teemaviikolla jaettuja materiaaleja on kerätty omalle Scoop.it-sivulle.
Nyyttärit ovat jakamista perinteisimmillään.
Kuva on entisen työyhteisömme "exVarikkolaisten"
teemajuhlista viime viikolta.

En tähän hätään keksi mitään uutta juuri nyt teemaviikolla jaettavaksi. 2012 aloitin koulutusdiojen systemaattisen jakamisen Slideshare-palveluun CC-lisenssillä ja 2014 Jaa jotain -viikolla lisäsin tähän blogiini CC-lisenssin. Avoimesta jakamisesta on tullut minulle osa normaalia arkea. Aloitin sen työkennellessäni maakunnallisessa ESR-hankkeessa enkä ole nähnyt mitään syytä luopua siitä myöskään freelancer-kouluttajana.

Keskeisimmät jakamisen paikkani tällä hetkellä ovat

Ja nostanpa tähän vielä pari muuta vinkkiä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.