X-breikin kuvitus on Liikkuvan koulun käsialaa, mutta tekstit voi vaihtaa omiksi. |
X-breikin pohjana on diasarja, minkä mukaan vastataan tietoa vaativiin kysymyksiin, äänestetään tai kartoitetaan mielipiteitä. Tavoitteena on samalla tauottaa istumista, joten kysymysten välissä kävellään paikoillaan. Itse teen aina liikkeet mukana, mutta satunnaiseen suuntaan, jotta minusta ei näe oikeita vastauksia.
Upotin alle jouluisen X-breikin viimeisellä koulu- tai työviikolla käytettäväsi. Parhaiten se toimii lähitapaamisissa, kun nähdään kaikkien jumppaliikkeet, mutta etänäkin (kamerat auki!) sitä voi käyttää. Voit myös ladata sen itsellesi PowerPointina ja muokata oman version. Diasarjassa ei ole CC-lisenssiä, sillä pohja on Liikkuvan koulun tekemä ja vain kysymykset minun. Saat silti vapaasti muokata pohjaani. On X-breikin alkuperäinen idea, että opettajat jakavat näitä toinen toisilleen.
Tässä muutama muu linkki, joista saat vinkkejä koulun tai työpaikan viimeiseen viikkoon ja/tai pikkujouluihin. Osa ideoista sopii myös etätapaamisiin - ja silloin ne kamerat päälle ja jouluiset taustakuvat päälle :) Keskustelu isolla porukalla on vähän haastavaa, joten pienryhmiin jakautumista kannattaa välillä harrastaa, niin saa paremmin vaihdettua kuulumisia ja kaikki pääsevät ääneen.
- Oppimispelit-Padlet
- Pakopelit opetuksessa -Facebook-ryhmän ideat ja valmiit pakopelit
- Among Us on somen mukaan noussut nyt suureksi hitiksi ja moni opettaja on tehnyt siitä onnistuneita omia versioita. Itselleni se ei vielä ole tuttu, mutta perustiedot pelistä näet Vihdevintiöiden kuvauksesta. Opetuksen näkökulmasta kannattaa tutustua Alakoulun aarreaitta -Facebook-ryhmän Niina Fernströmin viestiin sen opetuskäytöstä - yli 1100 tykkäystä kertoo suosiosta. Reetta Pänkäläinen on blogannut aiheeseen liittyen: Gimkit mysteeripelinä.
- Virtuaalinen luokkaretki: luo oma tai käytä valmista -bloggaus
- Viisi digikivaa välitunnille tai vapaa-ajalle -bloggaus
- Lisätty todellisuus, esim. edellisen linkin Quiver-värityskuvat, Lisätyn todellisuuden Merge-kuutio -bloggaus, vierailu Arilynillä Ateneumissa tai Google-haku eläimistä (ks. video 1:48 min tai Iltasanomat).
- PurposeGames - käytä tai luo oppimispelejä -bloggaus
- Musiikkivideot kielten opiskelussa -bloggaus
- Eri kyselyistä löytyvät valmiit jouluteemaiset visat, ks. esim. Quizizz tai Kahoot. Molempien peruskäyttö on maksutonta vain opettajille ja Kahootin osalta perhepiirissä max 10 osallistujalle. Quizizz-kyselyä voi maksutta kokeilla kolmesti 25 osallistujalle. Kahootin ilmainen kokeilu on viikon mittainen ja mahdollistaa kyselyt 50 osallistujalle.
Tämän bloggauksen myötä toivotan kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.