Sivut

17.12.2019

Vuorovaikutuksen aktivointi digivälineillä

Pidin tänään Tampereen yliopiston henkilöstölle koulutuksen vuorovaikutuksen aktivoinnista digivälineillä, luennolla ja verkossa. Teema on ollut tänä syksynä usein esillä tässä blogissa: Elokuussa bloggasin mm. Flipgrid-videochatistä ja Kahootin muutoksista. Lokakuussa kerroin Twitterin muutoksista blogissa ja tallenteella. Marraskuussa esillä oli Quizizz-monivalinta ja Digiä esityksiin. Julkaisin myös pitkään kokoamani koonnin muutoksista erilaisissa opetuksessakin käytetyissä sovelluksissa otsikolla
Kymmeniä muutoksia suosituissa sovelluksissa. Kootusti päivittyviä ohjeita verkon sovelluksiin löydät tämän blogin koulutusdiojen sivulta.


Luentojen aktivoinnin oppaan uusi versio tulossa


Kirjoitin keväällä 2016 Tampereen teknilliselle yliopistolle eli nykyiselle Tampereen yliopiston Hervannan kampukselle oppaan Aktivoi luentosi – vinkkejä somen hyödyntämiseen. Sen jälkeen olen sitä useasti omalla ajalla päivittänyt. Nyt kun vanha Moodle yhdistymisten vuoksi ensi vuonna poistuu, saa myös opas uuden ympäristön ja samalla päivittyy. Tässä jälkikäteen lisätty uusi linkki oppaaseen.


Ruudunkaappauskuva Padletin aikajanaformaatista. Kuvassa näkyy seitsemän aikajanalle sijoitettua verkon palvelua, joita koulutuksessa kokeiltiin.
Ruudunkaappauskuva Padletin uudesta aikajanasta.
Oheisesta tekstistä löydät linkin aikajanaan.

Padletissa uusi aikajana


Käytän Padlettiä lähes päivittäin ja eilen huomasin, että sinne on tullut tarjolle jo kahdeksas formaatti eli mallipohja. Se on kuvan aikajana. Jostain syystä sen upottaminen ei (vielä) onnistunut nätisti, joten toin oheen kuvan editointinäkymästä.

Avaamalla Vuorovaikutuksen aktivoinnin Padletin näet, miten sisällöt aikajanalla näkyvät ja sen useita sovelluksia voit kokeillakin. Mentimeterin kohdalta näet ryhmän tulokset.

Padletin edellinen uudistus lokakuussa toi tarjolle karttapohjat (ks. bloggaus ja esimerkki). Padlet on suosittu muistitaulu, joita voi maksutta omistaa kolme yhtäaikaista, suosittelulinkillä liittyvät saavat niitä neljä. Vanhojen käyttöehtojen aikaan liittyneillä Padletteja voi olla huomattavasti enemmänkin. Uusia Padletteja voi ostaa tai sitten poistaa vanhoja ja luoda vastaavan määrän uusia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.