Sivut

20.4.2020

Flinga - helppo osallistamisen sovellus

Ruudunkaappauskuva Flingasta
 Wall-asettelulla
Bloggausta on päivitetty viimeksi 17.5.2023.
Osa kokeilulinkeistä on Tampereen korkeakouluyhteisön digipilottien Flinga-koulutuksesta, minkä yhteydessä julkaisin Flinga-diasarjan, jota olen päivittänyt tarpeen mukaan.

- - - - -

Kiinnostus osallistavien koulutusten ja kokousten pitämiseen on etätyön ja etäopetuksen myötä kasvanut voimakkaasti. Kun yhteydenpito tapahtuu etävälinein, se helposti vähentää vuorovaikutusta eikä keskustelu varsinkaan isommalla porukalla toimi yhtä joustavasti kuin kasvotusten. Tässä avuksi tulevat uudenlaiset työskentelytavat verkon työkaluja hyödyntäen. Toki monissa videoneuvottelusovelluksissa on tähän avuksi omiakin työkaluja ja silloin kun osallistujat liittyvät mukaan mobiilisovelluksilla, kannattaa yleensä pitäytyä niissä. Kun videoneuvotteluun liitytään pc-koneella, on helppo käyttää lukuisia selaimella toimivia verkon työkaluja.

Flingan avulla voi luoda esimerkiksi muistitauluja tai erilaisia visuaalisia esityksiä yhdessä työstettäväksi. Maksutta voi luoda viisi yhtäaikaista sessiota. Moni korkea-asteen oppilaitos (esim. Tampereen korkeakouluyhteisö) on hankkinut Flingan Campus-lisenssin (linkistä näet, kuuluuko oma oppilaitoksesi niihin). Tällöin sessioita voi luoda tarvittavan määrän. Maksuton lisenssi mahdollistaa viisi yhtäaikaista sessiota eli kun haluaa luoda kuudennen, tulee poistaa joku aiempi. Sessiot saa talteen esim. kuvakaappauksena tai Excel-tiedostona.

Flingassa riittää, että yksi kirjautuu palveluun ja luo session, jonne muut liittyvät anonyymisti linkillä. Flingan avulla voi luoda kahdenlaisia sessioita. Wall on tarkoitettu muistilapuille, joiden sisällöksi saa tekstiä, linkkejä ja kuvia. Kysymyksenä voi olla esim. Miten korona on vaikuttanut työhösi? Mitä jo tiedät käsiteltävästä aiheesta? Mikä sinua siinä innostaa? Mitä kysymyksiä sinulle heräsi? Millaisia trendejä olet asiasta havainnut? 

Alle upotetulla ensimmäisellä videolla (10:25 min) esittelen suomalaisen Flinga-sovelluksen ja sen Wall-sessiot. Jälkimmäisellä videolla (7:50 min) esittelen Whiteboard-sessiot, joita myös Flingan kolme hyvin ohjeistettua aktiviteettia hyödyntävät. 

Kokeile Flingan molempia sessioita ilman kirjautumista seuraavista linkeistä:






Flinga

Suomalainen palvelu osallistujien aktiointiin ja osallistamiseen lähi- ja verkkotapaamisissa sekä yhteiseen työskentelyyn. Lue lisää, katso kokeilulinkit ja ohjevideo: https://www.matleenalaakso.fi/2020/04/flinga.html



Kevään 2020 muita materiaalejani osallistamisesta ja sen työkaluista



4 kommenttia:

  1. Anonyymi7.5.20

    Hei! Miten Flinga White Boardin Session saa tallennettua itselleen omiin tiedostoihin? Katsoin videosi Flingan käytöstä, siinä kerroit Flinga Wall-session tallentamisesta.
    Minulla ei näy ollenkaan sitä Vie-toimintoa tai enkö osaa käyttää sitä...?
    Kyselee Terhi

    VastaaPoista
  2. Hei Terhi, käytän Flingan maksutonta versiota ja minulla näkyy molemmissa sessioissa kohta VIE SESSIO. Siitä saan tallennettua sisällön Excel-muodossa. Wall-versiolla se toimii hyvin, Whiteboard-sessiosta se ei tallenna asettelua, joten siinä varmaan toisinaan ruudunkaappauskuva toimii paremmin tallentamisen välineenä. Jos tuo toiminto puuttuu sinulta kokonaan, auttaisikohan selaimen vaihtaminen? Se usein ratkaisee pienet toimimattomuudet.

    VastaaPoista
  3. Ok, kiitos! Pitää tutkailla tuota selainasiaa ja ottaa ainakin se ruudunkaappauskuva! Kokeilen vielä :) t. Terhi

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvästä opastuksesta

    VastaaPoista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.