Sivut

19.1.2019

Tehoa tiedonhakuun, hallintaan ja jakamiseen

Learn@Work-hankkeen logo.
Hanke kannattaa
ottaa seurantaan Facebookissa!
Learn@Work-hankkeen keskeinen ajatus on, että oppiminen ei ole työstä erillinen toiminto, vaan entistä enemmän osa työtä. Työssä oppimisen mahdollistaa yrityskulttuuri, jossa työntekijöitä kannustetaan ja ohjataan hakemaan uutta tietoa ja jakamaan sitä. Vedin eilen hankkeen yritysten ja organisaatioiden oppimisagenteille koulutuksen tiedonhankinnasta. - hallinnasta ja jakamisesta.

Hanketta koordinoi Snellman-kesäyliopisto ja mukaan ESR-osarahoitteiseen hankkeeseen pääsee 20 pohjoissavolaista osaamisen kehittämiseen motivoituneelle työpaikkaa.

Alta löydät sekä diani että Padletilla tehdyn muistitaulun, minne on koottu molempien ryhmien ajatuksia, sekä osallistujien tavoitteita että parhaita löytöjä ja oivalluksia. (Voit avata sen myös tästä linkistä.) Padlet on monikäyttöinen sovellus, johon voi maksutta luoda kolme tällaista muistitaulua. Visuaalinen ilme (formaatti) voi olla muunkinlainen kuin alla oleva tekstilaatikoista koostuva seinä.

Padletin lisäksi kokeilimme kahta sovellusta sanapilvien tekemiseen:
  • Answergarden: Voit luoda yhdessä täydennettävän sanapilven. Sovellukseen ei kirjauduta. Voit testata sovellusta täydentämällä aamupäivän tai iltapäivän ryhmän sanapilviä. Valitse Refresh tai päivitä selain, nähdäksesi muutokset.
  • WordArt: Voit tehdä yksin oman sanapilven, myös ilman kirjautumista. Tätä sanapilveä voit muokata mm. värien, muotojen ja fonttien osalta. Valitse Create ja tuo sanat kohdata Import (paljon tekstiä) tai Add (yksittäiset sanat), tee haluamasi muutokset ja päivitä kohdata Visualize. Padletistä löydät mm. aamupäivän ryhmän palautteiden koonnin tällaisena sanapilvenä.

Jane Hartin oppimisen parhaiden palveluiden listalla vuoden sisällä eniten suosiota on kasvattanut Degreed. Voit kokeilla sitä kevyesti kertomalla palvelulle, mitä haluat oppia ja paljonko kyseisistä teemoista jo tiedät. Sen jälkeen voit tilata esim. viikottaiset luku-/katsomissuositukset.

Reddit puolestaan yksi verkon suosituimista sivustoista, missä jaetaan uutisia ja ne näkyvät muille sen mukaan, miten paljon muut ovat niitä peukuttaneet ylös tai alaspäin. Sieltä löytyy paljon vapaa-ajan iltapäivälehtityylisiä juttuja (Ks. esim. subreddit Suomi), mutta myös ammatillisesti mielenkiintoisilta vaikuttavia keskusteluita (ks. esim. subcredit ectech).

Tässä vielä muutama poiminta päivän teemoista

Tehty Padletilla

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ja paljon asiaa sisältävä kirjoitus, johon tulee palattua varaan vielä uudelleen. Kaikkea ei pysty omaksumaan yhdellä kerralla. Redditiin liityin mukaan heti. Opettamiseen, erityisesti matematiikan opettamiseen liittyvät sisällöt kiinnostavat ainakin näin aluksi. WordArtin ja Answergardenia käyttöä uskon kokeilevani yläkoulun matemaattisten aineiden tunneilla. Kiitos näiden sovelluksien lyhyistä käyttöohjeista! Madaltaa kynnystä kokeilla ja ottaa käyttöön näitä sovelluksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta Katriina! Tässä on mukana muutama itsellenikin uusi tuttavuus, joiden käyttöä edelleen sulattelen ja testailen. Mediumin otin käyttöön vähän ennen tätä koulutusta ja sitä kautta on jo löytynyt monta uutta juttua, mitkä sitten vähän myöhemmin putkahtavat esiin muualtakin somesta.

    VastaaPoista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.