Sivut

3.1.2018

Työvuosi 2017

Canvalla tehty infograafi vuoden töistäni.

Mistä kaikesta työni koostui?


Oheinen infograafi kertoo pääosan kuluneen vuoden töistäni. Seminaariesitykseni löydät verkosta, osan niistä myös tallenteina. Kaikki koulutusteni diat löytyvät SlideSharesta, mutta sen muutosten vuoksi uusimmat löytyvät kätevimmin koulutusdiojeni sivulta.

Erilaisten koulutusten lisäksi päivät täyttyivät somesta sekä uuden opettelusta itsekseen, webinaareissa ja konferensseissa sekä muutamista hankepalavereista. 

Pääosan töistä tein freelancerina, mutta työskentelin myös sivutoimisesti TAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa, pääosin ammatillisen koulutuksen Digiosalliseksi-hankkeessa, joka jatkuu edelleen. Lähes vuoden työ Turun yliopiston lukio-opettajien Scholae Futurum -hankkeessa päättyi vuodenvaihteeseen.


Poimintoja kuluneelta työvuodelta


  • Useimmiten vetämäni useamman päivän koulutus on Pedagoginen piristysruiske, josta käynnistyy keväällä jo 13. toteutus. Aiemmat ennätykset ovat monen vuoden takaa: PBL 6 op -koulutuksia tuli yliopistolla vedettyä yhdeksän ja yhteistoiminnallisen oppimisen 4-8 op koulutuksia kahdeksan.
  • Vuoden erikoisin työkeikka oli, kun TAMK lähetti minut heinäkuussa Kiinaan kouluttamaan tulevia opettajia. Tästä bloggauksesta löydät kaikki reissusta kirjoitetut tarinat.
  • Ulkomailla kävin Kiinan Chongqingin lisäksi BETT-opetusteknologiamessuilla Lontoossa. Kotimaan työmatkat ulottuivat pohjoisesta Oulusta etelärannikon Raaseporiin ja länsirannikon Porista Kainuun Sotkamoon. Työmatkoilla olin poissa kotoa 24 yötä. 
  • Suurin kunnia oli, kun Harto Pönkä pyysi minulta haastattelua Open somekirjaan (2017).
  • Suurin pettymys oli SlideSharen ominaisuuksien merkittävä huonontaminen - ja vielä ilman, että siitä mitenkään käyttäjiä informoitiin. Vuoden aikana päättyneisiin tai keväällä lopetettaviin palveluihin kuuluvat Microsoftilta myös docs.com ja Office Mix sekä muilta Zoobe ja Storify.
  • Vuonna 2017 löysin ensimmäisen opetuksen näkökulmasta oikeasti hyödyllisen sovelluksen edullisille pahvisille virtuaalilaseille. Ostin 23 lasit ja vein loppuvuodesta 10 ryhmää virtuaaliselle luokkaretkelle Google Expeditions -sovelluksella.
  • Vuodelta 2018 odotan uutuuksia lisätyn todellisuuden puoleta, mikä on vuosia pysytellyt paikoillaan ja sisältöjä on helposti ja maksutta voinut tehdä vain Aurasmalla. Syksyn aikana tilanne muuttui ja uudet sovellukset odottavat opettelua. Mobiililaitteisiin on tullut sovelluskehittäjille uusia ominaisuuksia ja sisältöjä tarjotaan arkeen esimerkiksi Arlan maitopurkin kyljessä tulevan pienen pelin kautta.


Blogijulkaisuja entinen määrä, käyntikertoja lähes 100 000


Blogijulkaisujeni määrä pysyi viime vuosien tasolla. Vuoden viimeisenä päivänä puristin ulos kaksi ajanpuutteen vuoksi luonnoksiksi jäänyttä tarinaa, mikä nosti julkaisujen määrän 36:een. Sivunäyttöjä blogissa on ollut 2012 alkaen 287 000, joista noin 97 000 kuluneena vuonna.

Kuluneena vuonna julkaisemistani kirjoituksista viisi luetuimmat on listattu alle. Kaikkien aikojen 10 luetuinta näet sivupalkista.

  1. SlideShare on rikottu ja jakaminen tauolla
  2. Kahoot Jumble ja muuta uutta kivaa
  3. Viisi helppoa somen työkalua opettajille
  4. Henkilöstön osaamisen kehittäminen lontoolaisessa alakoulussa
  5. Kouluvierailulla lontoolaisessa alakoulussa


Twitterissä ylittyivät 7000 tviitin ja 2600 seuraajan rajat


Twitterissä ylittyi 7000 tviitin raja eli tviittejä lähetin vuoden aikana noin 1200. Niistä merkittävä osa oli muistiinpanoja eri tapahtumista sekä blogijulkaisujeni ja materiaalieni jakamista. Alle on upotettu ensin kaksi vuoden suosituinta tviitiäni, sen jälkeen kaksi suosituinta mainintaa. Näitä tilastoja löytyy Twitteristä kuukausittain profiilikuvan takaa kohdasta tilastot.






Aiemmat vuoden vaihteen kirjoitukset ja työvuosieni koonnit


2 kommenttia:

  1. Kiitos maininnasta, Matleena! :) Vuosi 2017 oli selvästikin sinulla työntäyteinen ja sellaisenaan taatusti myös hyvin antoisa. Blogisi lukijamäärä on muuten aihepiiri huomioiden kiitettävä. Hienoa, että jaksat kirjoittaa ja jakaa osaamistasi.

    Tsemppiä kuluvalle vuodelle & kaikkea hyvää,
    t. Harto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Harto ja kaikkea hyvää sinullekin alkaneeseen vuoteen. Jatketaan osaamisen kerryttämistä ja jakamista somessa :)
      Terveisin Matleena

      Poista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.